معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: در عصری که انتظار می رفت به ناپدیدی بیماریهای عفونی بیانجامد،به نوپدیدی و باز پدیدی برخی از آنها انجامید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: در عصری که انتظار می رفت به ناپدیدی بیماریهای عفونی بیانجامد،به نوپدیدی و باز پدیدی برخی از آنها انجامید.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود: بیماریهایی مثل ایدز ،کروناویروس مرس ،زیکا و ....در مقابل انسان قدعلم کردند،در این میان بیماریهای منتقله ازپشه های آئدس مهاجم نیز باعث صدمات زیادی به انسان شده اند.
وی تصریح کرد: همانطور که سازمان بهداشت جهانی شعار سال 2014 خود را به عنوان جانداران کوچک تهدیدات بزرگ نامگذاری کرد.
وی به خصوصیات بیولوژیک پشه های آئدس اشاره کرد:
این پشه ها تمایل به خونخوار در اماکن داخلی دارند،دامنه فعالیت آنها از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب می باشد(بر خلاف مالاریا)،علاوه بر طبیعت در ظروف دست ساز بشر مثل گلدان،قوطی های کنسرو ،تایرهای رها شده در سطح شهر،و زباله های رها شده در سطح شهر تخم ریزی می کنند،تمایل به گزش افراد مختلف در هر نوبت خونخواری دارند به همین علت باعث اپیدمی های انفجاری می شوند.
دکتر بانشی، بیان کرد: تخم این پشه ها در هوای خشک تا بیش از یک سال دوام دارد و به همین خاطر به عنوان یک تهدید بیوتروریسم مطرح می باشند.
وی با بیان اینکه طول پرواز آنها 400 تا 500 متر می باشد، گفت: از طریق هواپیما،کشتیها و ماشینهای حمل بار می توانند وارد کشور شوند.
دکتر بانشی اضافه کرد: این پشه ها باعث عامل انتقال سه بیماری تب دانگ،چیکونگونیا و زیکا می باشد که هیچ کدام درمان و و اکسن قطعی ندارند، اما بیش از 50 درصد جمعیت دنیا در معرض ابتلا به این بیماریها می باشند.
وی ادامه داد: تب دانگی به تنهایی بیش از 2.5 میلیارد نفر در دنیا را تهدید می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت استان، گفت: ناتوانی و از کارافتادگی مبتلایان به این بیماریها مخصوصا بیماری چیکونگونیا، ایجاد اپیدمی های انفجاری
همچنین باعث تولد نوزادان با عقب ماندگی ذهنی
شود.
دکتر بانشی، یادآور شد: هدر رفت منابع اقتصادی به طوری که بیش از 8 برابر برنامه کنترل مالاریا هزینه به کشور تحمیل می کنند
وی در پایان خاطر نشان کرد: مهمترین راه مقابله با بیماریهای نامبرده مبارزه با پشه ناقل می باشد،و بهترین را مقابله با پشه بهسازی محیط می باشد.
به گزارش وب دا: این کمیته استانی با حضور معاون بهداشتی، معاون فنی، گروه های تخصصی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله نمایندگانی از استانداری و سایر دستگاههای اجرایی و همراه با اجرای مصوبات در سالن اجلاس مرکز بهداشت استان برگزار شد.
ارسال خبر/ سید حسین رازیان
تل